30/12/2018

 

Ook de 2018 versie van de kerstwandeling die Lions Twenterand elk jaar organiseert was weer druk en gezellig. Naar schatting hebben ruim 1000 wandelaars de mooie natuur in het Eerder Achterbroek gezien. Vooral mensen uit Twenterand maar ook uit Ommen.  Mensen uit Haarlem, die hier op vakantie waren en de wandeling fantastisch vonden. En verder ook families uit Abcoude, Leeuwarden, Rotterdam, en Woerden.

Ruim 25 Lionsleden waren op tweede kerstdag bij de organisatie van de wandeling betrokken. Uit de reacties die ze kregen van wandelaars blijkt dat de wandeling weer een succes was. Men vond de route prachtig en het goede doel, de Stichting Leergeld Twenterand, heel zinvol. Daarnaast werd de gezelligheid geroemd. De wandeling werd vaak in familieverband gelopen. Vader, moeder, kinderen en kleinkinderen. En de boerderij van Noeverman was een echt ontmoetingspunt voor mensen die de wandeling ook in eerdere jaren hadden gelopen. De koeien daar brachten extra gezelligheid. De muziek en de catering met krentenbrood, glühwein, de lekkere erwtensoep, de chocomelk, etc., zorgden ervoor dat mensen bij de boerderij wat langer met elkaar aan de praat bleven.

Bij de routebeschrijving hoorde ook een vragenlijst. Diegene die dat het beste had ingevuld was de familie Kuiper uit Den Ham. Zij kunnen binnenkort een klein prijsje tegemoet zien.

De opbrengst van de wandeling is ook afhankelijk van de onkosten die gemaakt zijn, en die zijn nog niet volledig bekend. Voorlopig wordt de netto opbrengst echter geschat op 3500,= en dat geld gaat naar Stichting Leergeld Twenterand. Deze stichting ondersteunt kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar waarvoor sociale uitsluiting dreigt omdat ze om financiële redenen niet mee kunnen doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Iedereen die heeft bijgedragen hartelijk dank!